Frank de Boer volgt Koeman ook op als voorzitter van de CBV

21 december 2020, 10:13

Frank de Boer is per heden de nieuwe voorzitter van de Coaches Betaald Voetbal (CBV). De bondscoach van het Nederlands elftal volgt ook bij de belangenvereniging Ronald Koeman op, die de functie niet langer kon combineren met zijn werkzaamheden bij FC Barcelona en na zijn vertrek naar Catalonië was afgetreden. Met De Boer is er een nieuwe voorzitter gevonden.

Dat laat de CBV weten. "Ik wil met deze benoeming graag mijn steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het vak van trainer/coach", aldus De Boer. "Dat wederom de bondscoach van Nederland voorzitter wordt bij de CBV is wellicht een opstap voor een structurele invulling van beide functies." Eerder waren onder anderen Louis van Gaal, Foppe de Haan, Leo Beenhakker en Han Berger voorzitter van de CBV. 

Het bestuur van CBV bestaat momenteel uit zeven leden. Ook John van den Brom, Gerard Marsman, Marinus Dijkhuizen, Art Langeler, Peter Jeltema en Remco Oversier hebben zitting in dit orgaan. De CBV is de vakvereniging van gelicentieerde trainer/coaches en overige technische functies (technisch directeuren/managers, hoofden jeugdopleiding, keeperstrainers, video-analisten, scouts en performance coaches) werkzaam in het betaald voetbal in Nederland en het buitenland.

'De vakvereniging is uitermate content met deze benoeming. Het bekrachtigt de goede relatie tussen de persoon Frank de Boer en CBV en bewijst dat beide partijen hechten aan een constructieve en nauwe samenwerking tussen KNVB, (bonds-)coaches en de leden van de CBV', schrijft de organisatie over de aanstelling van De Boer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen