Willem II
1 – 0
RKC Waalwijk

Blind over hartproblemen: "Vertellen op goed moment"

21 december 2020 – Daley Blind kampte een jaar geleden met een ontstoken hartspier en speelt inmiddels met een ICD-kastje. In de voorbereiding ging dat kastje af in het oefenduel met Hertha BSC, waarna Blind in elkaar zakte. In gesprek met Het Parool vertelt de verdediger dat hij op een later moment nog naar buiten wil treden met het hele verhaal omtrent zijn hartproblemen.

Blind over hartproblemen: "Vertellen op goed moment"

De schrik rond Blind was in augustus groot toen Blind op de grond lag. Bij het eerste competitieduel tegen Sparta Rotterdam (0-1) stond de Oranje-international echter wel gewoon alweer in de basis en deed hij in twaalf van de dertien Eredivisie-duels mee dit seizoen. "Ook voor mij was de schrik groot. Ik kreeg een schok. Dat doet iets met je, fysiek en mentaal, maar ik voel me tegelijkertijd ook in goede handen. Ik heb al een jaar een vaste crew om me heen, van medisch specialisten, artsen, fysiotherapeuten. Ik kreeg al snel groen licht om weer te mogen trainen. Dan moet je de knop omzetten."

In het gesprek met Het Parool blikt Blind terug op het jaar 2020, waarin hij aangeeft op een later moment volledig te willen terugblikken op de periode van zijn hartproblemen. "Ik wacht op een goed moment om mijn verhaal te vertellen. Het hele verhaal, hoe het echt is gegaan. Hoe ik me daarbij voelde. Het is beter om dat niet op te delen in brokjes voor verschillende media. Nu is het nog niet het juiste moment daarvoor. Misschien na mijn carrière. En moet ik het dan zelf schrijven, in mijn eigen woorden? Of moet ik dat samen met iemand doen? Daar denk ik over na. Ik hoop anderen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt, met mijn verhaal steun te geven of te inspireren."

Volgens Blind heeft hij vaak gehoord dat hij moet stoppen met voetballen, maar voelt hij de steun van zijn familie. "Dit hoofdstuk is nog niet afgesloten, en misschien sluit het wel nooit, maar in mijn hoofd heb ik het een plek gegeven. Uiteindelijk speel ik nog steeds. Ik voetbal niet voor geld, status, of erkenning. Ik doe het omdat ik voetbal het állerleukste vind. Binnen die krijtlijnen ben ik nog steeds dat kleine jongetje. Op het veld vergeet je alles. In de periode waarin ik het heel moeilijk had, snakte ik naar het veld."

Eredivisie

gerelateerd