Steijn is klaar met discussie over clubtopscorer Van Hooijdonk

21 december 2020 – Sydney van Hooijdonk scoorde vrijdag zijn negende en tiende competitietreffer voor NAC Breda in het gewonnen duel met FC Volendam (3-0). Desondanks moet de spits het vooral doen met invalbeurten, waar Van Hooijdonk zich al vaker geïrriteerd over uitsprak. Trainer Maurice Steijn is ondertussen helemaal klaar met de discussie over zijn topscorer en houdt zijn aanvaller niet tegen als hij weg wil.

Steijn is klaar met discussie over clubtopscorer Van Hooijdonk

Van Hooijdonk kwam vrijdag in het veld voor Mario Bilate, die vrijwel onzichtbaar was. Binnen tien minuten liet Van Hooijdonk zijn voeten spreken met twee goals. Waar Steijn een week daarvoor al uit de school klapte bij FOX Sports na vragen over zijn spits, deed hij dat afgelopen vrijdag na het thuisduel met FC Volendam nog eens dunnetjes over.

Hoewel de kritiek op de trainer en technisch directeur Mattijs Manders aanzwengelt over een mogelijk vertrek van Van Hooijdonk, is Steijn duidelijk. "Het kan toch niet zo zijn dat alle spelers die niet spelen bij mij op de deur kloppen en dan weg willen? Dat is wel het verhaal van Syd geweest. Zowel in september als onlangs. 'Ik wil spelen en anders wil ik weg.' Dat kan niet altijd. Ik heb voor een andere type spits gekozen waarbij ik steeds heb gezegd dat Sydney in mijn plannen voorkomt, want dan hebben we twee andere spitsen. Tegen Volendam heeft hij dat prima ingevuld", zei Steijn tegen BN/DeStem. "We stonden ook met 1-0 voor. Dan komt hij in zijn kracht, in de counter. Hartstikke goed toch? Gouden wissel."

Steijn, die niet vreest voor imagoschade door de kwestie met Van Hooijdonk, vindt de situatie wel vervelend. "Die kan ik niet veranderen. Ik hoop dat hij blijft, dat heb ik vanaf het begin geroepen. Als hij vindt dat hij te weinig minuten krijgt en steeds roept dat hij weg wil, dan moet hij ook maar gaan. Ja, dan houdt het op. Dat zou ik jammer vinden, dat heb ik al zo vaak herhaalt. Ook naar hem toe", zegt Steijn. "De discussie over hem wordt juist door de buitenwereld opgelaaid. De spelers balen daar ook van. Het gaat elke keer over hetzelfde, terwijl wij het over de ploeg willen hebben. Soms moeten dingen worden afgesloten. Dat zal een heet hangijzer worden de komende weken."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd