Götze heeft nog altijd contact met Klopp: "Geweldige tijd gehad"

21 december 2020, 15:23

Mario Götze (28) heeft nog altijd veel warme gevoelens bij Jürgen Klopp. De trainer, die recent werd gekozen tot de beste UEFA's beste coach van het 2020, werkte ooit succesvol samen met de huidige PSV'er bij Borussia Dortmund en heeft nog altijd contact met Götze. "Hij is voor mij een van de belangrijkste personen in mijn leven geweest."

Dat vertelt Götze tegenover Voetbal International. "Klopp vertrouwde me en gaf me heel veel zelfvertrouwen. We hebben een geweldige tijd samen gehad bij Dortmund", aldus Götze, die in 2011 en 2012 kampioen werd van Duitsland met BVB en een jaar later in de Champions League-finale van 2013 stond. "Met Klopp heb ik echter nog steeds contact, dat blijft ook zo."

Lees ookWiegman FIFA's beste coach

Dat is ondanks het feit dat Götze besloot om over te stappen naar rivaal Bayern München in 2013. "Het was een leerproces en uiteindelijk heel goed voor me. Het was ook zeker geen fout om naar Bayern te gaan. Je weet nooit exact hoe de dingen zullen uitpakken. Misschien had ik wat langer bij Kloppo kunnen blijven, want ik was met 21 jaar erg jong. Maar ik was heel erg ambitieus, ik wilde prijzen winnen, Peps filosofie leren kennen en mezelf uitdagen", vertelt de Duitser.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen