Almere City door late goal met goed gevoel feestdagen in

21 december 2020, 20:57

Almere City gaat met een goed gevoel de feestdagen in. Op bezoek bij Jong PSV boekte de ploeg van trainer Ole Tobiasen maandagavond een zwaarbevochten 1-2 zege. Lang zag het ernaar uit dat club uit Flevoland het jaar in mineur zou afsluiten, maar in blessuretijd kwam alles goed.

Almere City heeft zich in de eerste seizoenshelft ontpopt tot een van de titelkandidaten in de Eerste Divisie. Ongeacht het resultaat op De Herdgang zou de club als nummer twee de winterstop ingaan. Toch was vanaf het eerste fluitsignaal op De Herdgang duidelijk dat Almere City met niets minder dan de winst genoegen zou nemen.

De bezoekers kregen echter al na een paar minuten een flinke domper te verwerken. Fode Fofana, die later in de wedstrijd geblesseerd uitviel, opende na vier minuten de score. Almere City moest in de achtervolging en kreeg voor rust meerdere mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar Vincent Müller hield zijn doel schoon.

Aan de andere kant werd Jong PSV meer dan eens gevaarlijk. Zo voorkwam Michael Woud vroeg in de tweede helft dat Jeremy Antonisse profiteerde van een te korte terugspeelpass. De thuisploeg hield lang stand, tot twintig minuten voor tijd. Met een knappe kopgoal maakte Thomas Verheydt de 1-1. Een kansenregen voor de bezoekers volgde, maar de 1-2 leek maar niet te willen vallen. Tot in blessuretijd, toen Elias Sørensen raak schoot.

Door de winst brengt Almere City het gat met SC Cambuur terug tot drie punten. De voorsprong op nummer drie De Graafschap bedraagt vijf punten.