Chelsea boekt zonder Ziyech geflatteerde zege in Londense derby

21 december 2020, 22:55   Bijgewerkt: 21 december 2020, 23:11

Chelsea heeft maandagavond na twee nederlagen op rij weer eens gewonnen in de Premier League. Zonder groots te spelen boekte het team van trainer Frank Lampard een geflatteerde 3-0 zege tegen West Ham United. Thiago Silva en Tammy Abraham (twee keer) namen de doelpunten voor hun rekening, Hakim Ziyech ontbrak vanwege een hamstringblessure nog.

Ziyech liep begin deze maand een hamstringblessure op en hervatte een paar dagen voor de burenruzie tegen West Ham United de training. Lampard hoopte maandag weer een beroep te kunnen doen op Ziyech, maar de voormalig Ajacied bleek niet op tijd hersteld om zijn rentree te maken. Zonder Ziyech won Chelsea geen van de laatste drie wedstrijden.

Maandagavond beëindigen The Blues de slechte reeks. De start van de wedstrijd van het team van Lampard was uitstekend: na tien minuten kopte Thiago Silva raak uit een hoekschop van Mason Mount. Even later leek het ook 2-0 te worden, maar het doelpunt van Abraham werd wegens buitenspel afgekeurd. Aan de andere kant ging een doelpunt van Jarrod Bowen niet door na een overtreding op Silva.

De 1-0 bleef lang op het scorebord staan. West Ham werd naarmate de tweede helft vorderde sterker en sterker, maar de gelijkmaker viel niet. Chelsea sloeg nog wel twee keer toe. Abraham verdubbelde tien minuten voor tijd de marge op aangeven van Timo Werner, die vlak voor rust een grote kans om zeep hielp en in de slotfase nog de lat raakte, en maakte er even later ook 3-0 van.

Door de zege stijgt Chelsea naar de vijfde plaats in de Premier League. Op tweede kerstdag neemt het team van Lampard het op tegen stadsgenoot Arsenal. West Ham speelt een dag later tegen Brighton & Hove Albion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen