Schmidt overtuigd dat Malen topniveau Bundesliga aankan

21 december 2020, 23:54

Donyell Malen werd begin deze maand in verband gebracht met een transfer naar Borussia Dortmund. Bild schreef dat de aanvaller van PSV hoog op het lijstje van de Duitse club staat om Jadon Sancho op te volgen. Volgens trainer Roger Schmidt is Malen niet ver verwijderd van het topniveau van de Bundesliga. "Helemaal niet, hij kan dat."

Malen brak vorig seizoen definitief door bij PSV en is ook dit seizoen van grote waarde voor de Eindhovenaren, ondanks dat hij lang uit de roulatie is geweest door een zware knieblessure. "Ik moet zeggen dat voor Donyell de tijd na zijn zware blessure, die acht, negen maanden perfect verlopen zijn. Natuurlijk zou het geen verrassing zijn als Donyell ooit de stap maakt naar een grotere competitie en een nog grotere club als PSV", zegt Schmidt bij FOX Sports.

Dit seizoen was Malen in alle competities al goed voor vijftien doelpunten. Heel verrassend is het derhalve niet dat de aanvaller wordt gelinkt aan een transfer naar een grote competitie. "Maar op dit moment voelt hij zich zeer op zijn gemak bij ons in het team. Hij is zeer gemotiveerd en identificeert zich met de club. Dus ik maak me daarover dit seizoen geen zorgen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen