Hake wil tegen oude liefde FC Emmen eerste overwinning boeken

22 december 2020, 08:43   Bijgewerkt: 22 december 2020, 09:03

René Hake neemt het vanavond (dinsdag) om 18:45 uur voor het eerst als trainer van FC Utrecht op tegen zijn oude liefde FC Emmen. Het is de club waar zijn trainersloopbaan begonnen is. "We spelen uit, maar ik kom thuis. Dat is een bijzondere ervaring, maar voor mij telt maar één ding en dat is de drie punten pakken."

Hake keerde later, tussen 2010 en 2012, terug als hoofdtrainer van FC Emmen en heeft de club sinds toen enorme stappen zien maken. De club is bezig aan het derde seizoen in de Eredivisie, waar het destijds nog een laagvlieger in de Eerste Divisie was. "Het is altijd de ambitie geweest om in de Eredivisie te spelen", weet Hake. "Je merkt in de regio dat iedereen enorm trots is dat FC Emmen nu al voor het derde jaar op rij in de Eredivisie speelt", vertelde hij aan De Telegraaf.

Ondanks zijn liefde voor de club is het vanavond erg belangrijk voor Hake om Emmen te verslaan. Met FC Utrecht, waar hij nog altijd hoopt zijn interim-trainerschap om te kunnen zetten in een langere verbintenis - boekte hij sinds hij het stokje over nam van John van den Brom nog geen enkele overwinning. "Je kunt erover blijven praten, maar we moeten het ook eens gaan doen. Het is aan ons om te laten zien dat we betere spelers en dus een betere ploeg hebben. Daarvoor gaan we naar Emmen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen