Alaba voor de zevende keer Voetballer van het Jaar in Oostenrijk

22 december 2020, 09:27   Bijgewerkt: 22 december 2020, 09:39

David Alaba is dinsdag uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar in Oostenrijk. Het is voor de Oostenrijker de zevende keer dat hij de prijs wint, nadat hij tussen 2011 en 2016 zes keer op rij tot winnaar werd verkozen. Hij laat met de uitverkiezing Marcel Sabitzer (RB Leipzig) en Dominik Szoboszlai (RB Salzburg) achter zich. 

"Het is een enorme eer. Ik ben erg dankbaar voor deze onderscheiding", reageerde Alaba op de website van Bayern München, waar ook trainer Hansi Flick lovend was over de verdediger. "David heeft deze onderscheiding met zijn prestaties van dit jaar meer dan verdiend. Hij is opnieuw boven zijn ongelofelijk niveau uitgestegen en is een van de beste spelers ter wereld geworden in een voor hem aanvankelijk onbekende positie centraal achterin. Hij was een belangrijke hoeksteen in ons team en heeft enorm bijgedragen aan het winnen van vijf titels. Ik wil hem namens het hele team en de staf feliciteren met deze verkiezing."

De prijs voor Oostenrijks Voetballer van het Jaar wordt jaarlijks uitgereikt. Spelers uit het land én spelers die uitkomen in de Oostenrijkse competitie komen in aanmerking voor de titel. Zo kon het dat de Noorse Erling Haaland, toen nog speler van Red Bull Salzburg, vorig seizoen de winnaar was. Na de titel tussen 2011 en 2016 zes keer op rij te winnen werd Alaba opgevolgd door Marcel Sabitzer (2017, RB Leipzig), Marko Arnautovic (2018, West Ham United) en Haaland (2019). Met zijn in totaal nu zeven titels is David Alaba de recordwinnaar van deze prijs, gevolgd door Ivica Vastic, die tussen 1995 en 2007 vier keer won. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen