Overbodige Te Wierik in de wachtkamer bij Derby County

22 december 2020, 11:57

Mike te Wierik hoopt Derby County snel te verlaten voor een nieuwe uitdaging, maar weet nog altijd niet waar hij aan toe is bij de Engelse club. De verdediger komt niet voor in de plannen voor interim-manager Wayne Rooney en wordt in de gaten gehouden door meerdere clubs.

Te Wierik maakte afgelopen zomer de transfervrije overstap van FC Groningen naar Derby, waar Phillip Cocu destijds nog voor de groep stond. Inmiddels is de Nederlandse trainer ontslagen door The Rams en sindsdien is er voor Te Wierik geen ruimte bij het eerste elftal. Rooney stuurde de 28-jarige rechtspoot zelfs al naar de beloftenploeg. Zaakwaarnemer René Eijkelkamp wil graag weten onder welke voorwaarden een transfer bespreekbaar is voor de club. Dat laat hij weten aan Voetbal International.

Inmiddels is ook duidelijk dat FC Groningen en Fortuna Sittard de achterhoedespeler graag verwelkomen. Ook vanuit Duitsland zou er interesse zijn. Te Wierik speelde dit seizoen pas vier competitiewedstrijden voor Derby, dat op de teleurstellende 22e plaats staat in de Football League Championship. De voormalig jeugdinternational speelde tussen 2010 en 2017 bij Heracles Almelo. Daarna maakte hij drie seizoenen deel uit van de selectie van Groningen. Zijn contract bij Derby loopt tot medio 2023.

Lees ook: Te Wierik staat 'open' voor terugkeer naar Groningen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen