Vlaar terug in selectie: "We blijven zorgvuldig"

22 december 2020, 16:17   Bijgewerkt: 22 december 2020, 17:08

In de laatste Eredivisie-speelronde van 2020 kan AZ-trainer Pascal Jansen weer beschikken over Ron Vlaar. Door een spierblessure en daar bovenop ook nog een coronabesmetting kwam de verdediger het hele seizoen amper in actie. Woensdagmiddag zit hij tegen Vitesse (16.30 uur) echter voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie.

"Ron heeft vandaag weer heerlijk met ons mee kunnen trainen, het gaat de goede kant op", vertelde Jansen aan De Telegraaf. "Hij zit bij de selectie morgen, waarbij aangetekend dat we zuinig op hem moeten zijn." Al vaker werd Vlaar getroffen door blessureleed. De afgelopen twee seizoenen zat hij vaker in de ziekenboeg dan bij de wedstrijdselectie. "Daarom gun ik het Ron zo enorm dat hij weer volledig deel uitmaakt van de selectie. Hopelijk krijgt hij snel het laatste zetje, zodat hij weer voor ons kan spelen."

"We moeten heel zorgvuldig met hem om blijven gaan", ging Jansen verder. "Het verleden heeft bewezen dat de timing erg belangrijk is in zijn geval. We hopen dat hij in januari al in actie kan komen, maar we zullen zeer zorgvuldig de voorbereiding van het nieuwe jaar in moeten gaan." In januari zal Vlaar hard nodig zijn. AZ speelt dan veel wedstrijden, waaronder de toppers tegen Ajax, PSV en Feyenoord.

Uit de woorden van Jansen lijkt op te maken dat een rentree van Vlaar tegen Vitesse, ondanks dat hij weer bij de wedstrijdselectie zit, uit zou kunnen blijven. "Ron is een enorme persoonlijkheid voor de groep en kan van enorme waarde zijn om links en rechts wat spelers verder te helpen in hun ontwikkeling. Het is sowieso goed om hem erbij te hebben. Ik zie het ook als een beloning voor het harde werken van Ron, zodat hij zich eindelijk weer een complete voetballer kan voelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen