Rentree herstelde Kudus komt pas na de jaarwisseling

22 december 2020, 19:26

Het blijft toch nog even wachten op de rentree van Mohammed Kudus bij Ajax. De Ghanese middenvelder is op de weg terug na zijn zware knieblessure die hij op 21 oktober opliep tegen Liverpool, maar het duurt nog even voordat hij zijn rentree kan maken. De laatste wedstrijd van 2020, tegen Willem II van woensdag, komt nog te vroeg.

Dat heeft trainer Erik ten Hag laten weten. "Maar hij voelt zich nog niet helemaal zeker", sprak de coach volgens De Telegraaf. "Dus we nemen geen risico met hem." De selectie van Ajax is dezelfde spelersgroep als afgelopen weekend. David Neres, Noussair Mazraoui, Lasssina Traoré en Brian Brobbey zijn er dus nog niet bij. Het is de bedoeling dat zij op 10 januari wel fit zijn als Ajax tegen PSV speelt in de Eredivisie.

Aanvaller Neres zit momenteel in thuisland Brazilië, zei Ten Hag. "Sommige jongens moeten noodzakelijke dingen doen. Nee, dan heb ik het niet over kerst vieren. Ze moeten na terugkomst in quarantaine. Dus veel tijd krijgen ze niet." Op 28 december gaat Ajax weer in training. "Jongens die heel veel hebben gespeeld krijgen iets langer rust", stelde Ten Hag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen