Atlético Madrid doet goede zaken met winst op Sociedad

22 december 2020, 21:35

In de top van het klassement van La Liga heeft Atlético Madrid spierballen laten zien. Het team van Diego Simeone won in Estadio Anoeta met 0-2 van Real Sociedad, dat bezig is aan een dramatische serie en steeds verder afhaakt in de top. Dat geldt niet voor Atlético, dat nog steviger aan kop is gekomen.

Sociedad had meer de bal dan Atlético, maar deed daar weinig mee. Verrassend was het dan ook niet dat de bezoekers kort na rust aan de leiding kwamen. Een scherpe vrije trap werd hard en overtuigend binnen gekopt door verdediger Mario Hermoso. Atlético gaf die voorsprong niet meer weg en sloeg zelfs nog knap nogmaals toe. Dat gebeurde een kwartier voor tijd via Marcos Llorente. De Spanjaard schoof binnen na goed werk van Luis Suárez: 0-2. Het was de beslissing in de wedstrijd, zeker ook omdat Jan Oblak daarna nog een geweldige redding in huis had om de marge op twee te houden.

Atlético staat aan kop, met drie punten meer dan Real Madrid dat woensdag tegen Granada speelt. Negen van de laatste tien competitiewedstrijden leverden een overwinning op voor het team van Diego Simeone, dat tussendoor alleen verloor van Real. Sociedad stond lange tijd bovenaan, maar bezet inmiddels de derde plaats. Het team uit Baskenland is momenteel aangeschoten wild in La Liga. De laatste drie duels gingen namelijk verloren en van de laatste zes wedstrijden werd er niet één gewonnen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen