Messi neemt record over van Pelé en helpt Barcelona aan winst

23 december 2020, 00:08

Lionel Messi heeft dinsdagavond historie geschreven. Hij deed dat door tegen Real Valladolid zijn 644ste doelpunt voor FC Barcelona te maken. De Argentijnse sterspeler heeft het record overgenomen van Pelé, die tot vandaag de speler was met de meeste goals voor één club. De Braziliaan maakte er 643 voor Santos. Mede door de goal van Messi won Barcelona simpel met 0-3.

Ronald Koeman zag dat zijn team eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal prima voor de dag kwam op bezoek bij de laagvlieger. Met Frenkie de Jong en Sergino Dest in de basis had Barcelona geen kind aan Valladolid, en dat terwijl Barcelona in het weekend nog punten verspeelde tegen Valencia. Na twintig minuten opende Clement Lenglet de score, door raak te koppen op aangeven van Messi.

Daar bleef het niet bij, want nog voor rust haalde Barcelona de wedstrijd definitief binnen. Dest bediende spits Martin Braitwaite op goede wijze en de Deen maakte het prima af. Na de pauze was het wachten op de historische goal van Messi en die viel in de 65ste minuut. Uitblinker Pedri, het onlangs achttien jaar geworden toptalent, gaf Messi de bal met een hakje en de Argentijn duwde het speeltuig keurig in de hoek. Zijn 644ste voor Barcelona en dus een heel bijzondere.

Barcelona gaf weinig weg, maar Marc-André ter Stegen moest twintig minuten voor tijd nog wel handelend optreden. Met een prachtige reflex zorgde hij ervoor dat Barcelona het duel met 'de nul' doorstond. Ondanks de winstpartij blijft Barcelona vijfde in La Liga. Het heeft echter wel een duel minder gespeeld dan de concurrentie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen