Klinsmann zegt Mannschaft vaarwel

12 juli 2006, 01:09

Jürgen Klinsmann stapt op als bondscoach van Duitsland. Dat heeft de Duitse voetbalbond (DFB) bevestigd. De 41-jarige trainer zal zijn contract, dat deze maand afloopt, niet verlengen. "Ik betreur zijn beslissing, maar wij moeten het accepteren", aldus DFB-voorzitter Gerhard Mayer-Vorfelder. Joachim Löw (foto) wordt genoemd als kandidaat om Klinsmann op te volgen.

Naar verluidt zou Klinsmann aanvoerder Michael Ballack al op de hoogte hebben gebracht van zijn besluit. Het vertrek van Klinsmann komt in Duitsland als een donderslag bij heldere hemel. Na de goede prestaties van die Mannschaft tijdens het WK, waarbij de ploeg beslag legde op de bronzen plak, geldt Klinsmann als een nationaal idool.

Klinsmann

Klinsmann

Het WK bewees echter het gelijk van Klinsmann. Met fris en aanvallend voetbal bereikte het land de halve finale, waarin op heroïsche wijze verloren werd van Italië. De DFB, de spelers en zelfs Franz Beckenbauer schreeuwden vervolgens van de daken dat Klinsmann moest blijven, maar de oud-international gaat zijn eigen weg. Hij keert het nationale elftal zijn rug toe en zal terugkeren naar Californië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen