Tagliafico over 2020: "Voor mij een moeilijk jaar"

23 december 2020, 12:27

Nicolás Tagliafico beleefde waarschijnlijk het minst mooie jaar sinds hij bij Ajax speelt. De Amsterdammers konden door het coronavirus niet om de titel strijden, werden kort na de jaarwisseling uit de Europa League geknikkerd en slaagden er ook niet in om de groepsfase van de Champions League te overleven. Ook de back weet dat het geen topjaar was.

Nee, hij draait er in gesprek met Trouw niet omheen. "Het was zowel sportief als persoonlijk een moeilijk jaar. Toen de competitie vanwege Covid-19 werd stilgelegd, deed ik - behalve wat fitness thuis - vrijwel niets. Zo'n lange onderbreking had ik nog nooit gehad als voetballer. Toen we opnieuw moesten beginnen, bleek mijn ritme verdwenen. Dat maakte het lastig. Zeker omdat we elke drie, vier dagen een nieuwe wedstrijd moesten spelen. Ik had diverse kleine blessures, waardoor ik niet kon brengen wat ik wilde. Nooit was ik echt op 100 procent", blikt de Argentijn terug op het tijdperk na de coronapauze. 

Tagliafico besloot een maand geleden zijn contract tot medio 2023 te verlengen. Het was een veelgesproken overeenkomst. "Ik denk dat het, zowel voor mijzelf als de club, goed was om mijn contract open te breken. Maar ik sta open voor de dingen die komen gaan. Als er een aanbieding komt die zowel sportief als economisch goed is, dan zal ik daarover nadenken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen