Blunder Handanovic komt Internazionale niet duur te staan

23 december 2020, 20:35

Internazionale mag zich in elk geval een paar uur koploper van de Serie A noemen. De club van Stefan de Vrij nam woensdagavond de koppositie over van stadsgenoot AC Milan door Hellas Verona met 1-2 te verslaan. De overwinning kwam moeizaam tot stand.

In aanloop naar de wedstrijd tegen Hellas Verona maakte Inter-directeur Beppe Marotta bekend dat Christian Eriksen de club mag verlaten. De Deense spelmaker ontbrak woensdagavond in de selectie, maar dat had niets te maken met de mededeling van Marotta. Eriksen is namelijk naar Denemarken afgereisd omdat zijn vrouw op punt van bevallen staat.

In tegenstelling tot Eriksen was De Vrij er tegen Hellas Verona wel gewoon bij. Hij zag hoe zijn meer aanvallende teamgenoten er voor rust nauwelijks in slaagden gevaar te stichten. Vroeg in de tweede helft brak Inter de ban alsnog. Met een fraaie volley opende Lautaro Martinez de score.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de gelijkmaker, want door een fout van Ivan Ilic (ex-NAC Breda) maakt er tien minuten later 1-1 van. Daarbij ging Inter-doelman Samir Handanovic allesbehalve vrijuit. Zijn fout werd goedgemaakt door Milan Skriniar, die twintig minuten voor tijd de winnende 1-2 binnenkopte.

Inter staat door de zege tegen Hellas Verona twee punten los van AC Milan. De stadsgenoot komt later op de avond in actie tegen Lazio Roma en herovert bij een zege de koppositie.