Linssen is eindelijk los en loodst Feyenoord naar de derde plek

23 december 2020, 22:55   Bijgewerkt: 23 december 2020, 23:10

Feyenoord gaat door een 3-0 zege op sc Heerenveen als nummer drie van de Eredivisie de winterstop in. Door drie treffers van Bryan Linssen profiteert het optimaal van de misstap die Vitesse eerder op de dag beging tegen AZ. Linssen scoorde voor het eerst sinds oktober weer eens en was dus de gevierde man. De uitploeg wint voor de zevende keer op rij niet en blijft dus achtste.

De mindere periode van de manschappen van Dick Advocaat leek vooral te maken te hebben met de doelpuntendroogte. In de laatste zeven wedstrijden kwam het namelijk in vijf (!) duels niet tot scoren. De spitsendiscussie laait hierdoor wekelijks weer op. Nicolai Jørgensen en Linssen, de meest gebruikte centrumspitsen, scoorden beiden slechts één keer. De winterse transfermarkt biedt daar mogelijk een oplossing voor en de naam van Cenk Tosun circuleerde deze week al in het welkbekende geruchtencircuit. Advocaat liet voorafgaand aan de wedstrijd echter weten dat hij financieel onhaalbaar is.

Tegen Heerenveen was het weer de beurt aan Linssen om in de punt van de aanval te beginnen, want Nicolai Jørgensen had zijn naam onderaan de toch al enorme waslijst aan blessuregevallen gezet. Op de flank werd hij bijgestaan door Steven Berghuis, die de vorige wedstrijd miste en ook nu lang een twijfelgeval vormde. Het was echter de andere vleugelspits die de show stal in de eerste helft. Feyenoord had de tegenstander flink in de tang, maar kon de Friese noot niet kraken. Een zeer bedrijvige Luciano Narsingh nam zijn ploeg bij de hand en had ook tweemaal de openingstreffer op zijn schoen.

Toch kwam die openingstreffer er niet, want paal en lat stonden in de weg voor Narsingh. Na twee zeer intelligente passes van Mark Diemers en Steven Berghuis gleed hij de bal met de top van de schoen tegen de paal. Kort voor rust creëerde hij met een individuele actie een nog grotere kans, maar met zijn gekrulde schot tegen de lat kon hij ook hier zijn oude liefde geen pijn doen. In het verleden stond de Amsterdammer namelijk zes jaar onder contract in Heerenveen, waar hij een zeer succesvolle periode kende. Bij Feyenoord wilde het tot nu toe maar zeer mondjesmaat lukken, maar vanavond speelde hij echt een puike pot.

Dat was zeker niet voor het eerst dat het Feyenoord tegen zat. Met deze twee erbij, raakte het al vijftien keer het aluminium. Dat is verreweg het meest van alle Eredivisieclubs. De ploeg van Johnny Jansen mocht dus niet klagen dat het met 0-0 de rust in ging. Zelf kwam het ook nauwelijks tot serieuze kansen en het gemis van de snelheid van Mitchell van Bergen werd pijnlijk duidelijk. De buitenspeler moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan door hamstringklachten.

Zodoende kan Feyenoord toch nog met een goed gevoel de winterstop in en kan het zich opmaken voor de loodzware maand van de waarheid. Januari is namelijk de maand waarin Feyenoord maar liefst zeven wedstrijden in 21 dagen moet spelen, waaronder tegen Ajax, PSV, AZ en ook de burenruzie met Sparta staat dan ingepland. Daarnaast krijgt Heerenveen in januari een herkansing tegen Feyenoord, maar dan zal het toch echt beter voor de dag moeten komen dan vanavond het geval was.

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Nick Marsman 7; Tyrell Malacia 7, Marcos Senesi 6,5, Eric Botteghin 6, Lutsharel Geertruida 6,5; Mark Diemers 7,5, Leroy Fer 6 (80. Jordy Wehrmann -), Jens Toornstra 6; Luciano Narsingh 8 (78. Dylan Vente -), Bryan Linssen 8, Steven Berghuis 7.

Heerenveen: Erwin Mulder 6,5; Lucas Woudenberg 6, Ibrahim Dresevic 5, Jan Paul van Hecke 7,5, Sherel Floranus 5; Joey Veerman 5, Rami Hajal 5 (76. Hamdi Akujobi -), Rodney Kongolo 5,5; Oliver Batista Meier 5 (63. Arjen van der Heide 6), Henk Veerman 5, Benjamin Nygren 4,5 (76. Ulysses Llanez -).

Man of the match: Bryan Linssen

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen