Robben: "Het rationele en emotionele botst wel eens"

24 december 2020, 09:41   Bijgewerkt: 24 december 2020, 10:08

De voetbalwereld reageerde verheugd toen Arjen Robben na een jaar pensioen besloot zijn voetbalschoenen weer af te stoffen. Zijn rentree bij FC Groningen is echter nog niet wat hij ervan gehoopt had. Door blessureleed kwam hij pas in twee officiële wedstrijden in actie. De vedette dacht vaak aan stoppen, maar wil aan zichzelf bewijzen dat hij zijn wedstrijden toch nog kan gaan spelen.

In een uitgebreid interview met RTV Noord blikte Robben terug op de afgelopen maanden. "Het is een cliché, maar de tijd is heel snel voorbij gegaan", begon hij. "Ik ben op een gegeven moment het avontuur aangegaan en in het begin liep het echt heel goed, boven verwachting eigenlijk. Met name hoe ik me voelde qua fitheid en ook als ik kijk hoe gemakkelijk ik het voetbal weer oppakte. Op een gegeven moment had ik wel wat klachten, wat resulteerde in een valse start. Ik kreeg problemen met mijn enkel en merkte dat het lichaam toch moest wennen."

Robben was desondanks op tijd fit voor de openingswedstrijd tegen zijn oude club PSV, maar viel daar uit met een liesblessure. Drie wedstrijden moest hij vanaf de kant toekijken, waarna hij tegen FC Utrecht weer een kwartier kon invallen. Dat bleken echter zijn laatste minuten van het seizoen. "In de week erna kreeg ik tot twee keer toe een terugslag. Toen was het goed mis. Het leek alsof het lijf zei... Ik weet het niet. Ik liep tegen alle grenzen aan. De energie was weg. De kop wilde wel, maar het lijf deed niet wat het moest doen."

"Alles kwam op dat moment samen", vervolgde de aanvaller. "Elke keer kreeg ik weer een tik. Dat was heel frustrerend en het wordt dan ook echt een mentaal iets. Op een gegeven moment heb je zoiets van: heeft dit nog zin? In mijn omgeving zegt iemand wel eens dat ik misschien twee of drie keer tegen de lamp moet lopen om tot de conclusie te komen dat het echt niet lukt. Pas dan kan ik mezelf in de spiegel aankijken. Ik zal dan niet blij zijn, het niet leuk vinden, maar dat is dan maar zo."

"Ik ben dit hele traject puur voor de club begonnen. Dat ik continu maar doorga, heeft ook met mijn eigen trots te maken. Het rationele en emotionele botst dan wel eens. Ergens weet ik dat het gaat lukken en dat wil ik ook graag laten zien. Niet zozeer ten opzichte van de buitenwereld, maar ook naar mezelf toe. Je wilt gewoon dat veld op en wedstrijden spelen." Of het zo ver zal komen, weet Robben nog niet. "Ik zeg dit nu, maar het kan zijn dat ik over zes weken toch een andere conclusie moet trekken. Maar ik heb hoop dat het alsnog lukt. Ik hoef niet meer de sterren van de hemel te spelen, maar ik wil gewoon spelen. Op het veld staan en iets terug geven aan al die mensen. Als ik op de club kom en ik zie daar 1500 shirts met m'n naam klaar liggen, dan denk ik dat ik door moet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen