Ten Hag weet nog niet of iedereen begin 2021 terug is

24 december 2020, 10:34

Bij Ajax viel in de laatste weken van 2020 alles even niet meer op z'n plaats. De club leed puntenverlies tegen FC Twente en Willem II en zag steeds meer spelers blessures en pijntjes oplopen. Trainer Erik ten Hag hoopt in de belangrijke januarimaand, met de toppers tegen PSV, AZ en Feyenoord, dan ook weer over een voltallige selectie te kunnen beschikken.

"Het is belangrijk dat iedereen fit is en fris terugkeert richting januari. Dat is ons eerste punt van aandacht", vertelde de trainer aan Ajax Life. "Spelers als Brobbey, Kudus, Mazraoui, Neres en Traoré moeten we terug hebben. Het gaat om fitheid, maar bij een aantal ook om frisheid." Of ze begin 2021 allemaal terug zijn, kan Ten Hag dan ook nog niet zeggen. Daarbij gaat ook wedstrijdritme belangrijk worden. "Het vervelende is sowieso dat sommige jongens, ook als ze terugkeren, al een tijdje niet gevoetbald hebben."

"Er wordt aan gewerkt, ook door de spelers zelf", was het enige dat de coach kon zeggen over de terugkeer van zijn spelers. "Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Ik  kan op dit moment geen prognose geven of ze wel of niet terug zijn. Al heb ik toch wel de hoop dat een aantal zaken zullen herstellen in de komende dagen of weken. Over een dag of tien tot twaalf hoop ik meer aanbod te hebben."

Ten Hag zag de frisheid van zijn ploeg de afgelopen weken als sneeuw voor de zon verdwijnen. "We hebben de laatste weken gewerkt met een hele smalle groep spelers. Dat breekt je op aan het einde, de krachten vloeiden weg." Woensdagavond speelde Ajax in de laatste wedstrijd van 2020 teleurstellend met 1-1 gelijk tegen Willem II. De ploeg is nog altijd koploper, maar achtervolger PSV nadert inmiddels op één punt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen