Schmidt: "Mario is belangrijk in dat ontwikkelproces"

24 december 2020, 10:35   Bijgewerkt: 24 december 2020, 10:52

Roger Schmidt heeft het afgelopen halfjaar duidelijk zijn stempel gedrukt op de gang van zaken bij PSV. Hij paste de speelstijl aan en haalde enkele opvallende versterking. Het leverde vooralsnog een keurige tweede plaats in de Eredivisie en overwintering in de Europa League op. Donderdagochtend blikte de trainer terug op zijn eerste halfjaar in Eindhoven. 

Een van de hoogtepunten van 2020 was voor PSV de stunttransfer van Mario Götze. Hij werd door Schmidt naar verleid tot een avontuur in Eindhoven, al benadrukt de trainer dat hij dat niet in z'n eentje voor elkaar heeft gekregen. "De rol van John de Jong is heel belangrijk. Hij is in competitie met tal van buitenlandse clubs en moet een transfer telkens maar tot een goed einde zien te brengen. Dat heeft hij bijvoorbeeld met Ibrahim Sangaré gedaan, door goed te timen. In juli was hij echt nog niet haalbaar voor ons, een paar maanden later wel."

"Ook bij Mario was het een kwestie van goed voorbereid zijn", vervolgde Schmidt in een uitgebreid interview met het Eindhovens Dagblad. "Dat waren we gelukkig. Er was nog ruimte om hem aan te trekken." Een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/374102/gotze-wenkt-naar-schurrle-kom-naar-psv/,_blank,bericht op Instagram] van Mario Götze richting zijn eigenlijk al gestopte oud-ploeggenoot André Schürrle deed men in Eindhoven even hopen dat er nog een wereldkampioen aangetrokken zou worden. Dat zit er echter niet in, benadrukte Schmidt. "Ik geloof niet zo in transfers van al gestopte spelers, juist omdat bij hen het vuur geblust is."

Schmidt kende bij PSV een prima eerste halfjaar, al liep het hier en daar tegen puntenverlies aan. In die gevallen was de trainer tegenover de media beschermend voor zijn relatief jonge spelersgroep. " Wat mij nog wel een beetje heeft verrast in het begin, is hoe jonge spelers soms bezig zijn met hun eigen statistieken. Soms kijken ze op het veld nog naar voortzettingen om zelf een goal te kunnen maken, terwijl het erom gaat dat het team een goal maakt. We zetten daarin heel goede stappen en Mario is in dat ontwikkelproces belangrijk. Hij kijkt nooit of hij per se zelf een goal kan maken, maar of het team kan scoren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen