Feyenoord ziet toekomst in tieners 'tjokvol keepersinstinct'

24 december 2020, 16:43

Feyenoord ziet toekomst in Thijs Jansen en Tein Troost. De Rotterdamse club maakt donderdag bekend dat de jonge doelmannen hun contract in De Kuip hebben verlengd. Zowel Jansen als Troost is tot medio 2023 vastgelegd.

Jansen (19) en Troost (18) hebben zich volgens technisch directeur Frank Arnesen de voorbije maanden uitstekend ontwikkeld. "Ze hebben allebei veelvuldig mee kunnen trainen bij het eerste elftal en op die manier kunnen snuffelen aan het echte werk. Sterker nog: ze hebben bij Feyenoord 1 nadrukkelijk laten zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn. Twee jongens tjokvol keepersinstinct. Dat gaan we de komende jaren nog verder bij ze ontwikkelen, want hun plafond is nog niet bereikt", is hij vol lof.

Jansen maakt sinds 2014 deel uit van de jeugdopleiding van Feyenoord en tekende afgelopen zomer zijn eerste profcontract. "Ik mocht op een gegeven moment meetrainen bij het eerste en ben er vanaf dat moment eigenlijk bijgebleven. De andere keepers helpen me met van alles. Ik merk dat ik daar echt beter van word", zegt de jonge keeper.

Troost werd in 2012 opgepikt uit de jeugdacademie van NAC Breda en tekende zeven jaar later zijn eerst profcontract bij Feyenoord. De tiener het veel waarde aan het vertrouwen vanuit de club. "Dat is voor mij heel belangrijk. Ik voel me hier lekker, krijg echt de kans om me verder te ontwikkelen. Het meetrainen bij het eerste zie ik als een beloning. Uiteindelijk moet ik ervoor zorgen dat ik daar blijf."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen