AZ aast op derde plaats: "We willen nog een laatste keer knallen"

24 december 2020, 21:09

Voor de meeste Eredivisie-clubs is het winterstop, maar AZ en FC Utrecht komen zondag nog in actie. Winnen de Alkmaarders de inhaalwedstrijd, dan besluiten zij het jaar op de gedeeld derde plaats. "We willen zondag nog een laatste keer knallen om goed het jaar uit te gaan", blikt trainer Pascal Jansen vooruit met AZ TV.

Met FC Utrecht treft AZ een ploeg die hoopte dit seizoen de top-drie aan te vallen, maar slechts tiende staat. "Het gaat niet naar verwachting bij hen. Wat opvalt is dat ze moeilijk scoren en daarom ook minder winnen", weet de trainer, die zondag waarschijnlijk gewoon over de woensdag geblesseerd uitgevallen Timo Letschert kan beschikken. "Met Dani de Wit, Bruno Martins Indi en Jonas Svensson hebben we wel een aantal jongens die nog iets langer moeten revalideren."

FC Utrecht hoopt het jaar eveneens met een positieve noot af te sluiten. "AZ sluipt de laatste weken naar boven in de ranglijst. Met in het achterhoofd het team dat ze vorig jaar hadden, dat nu bijna exact hetzelfde is, dan kan je wel stellen dat AZ een goede ploeg is die thuishoort op de plek waar ze nu staan. Aan ons de uitdaging om tegen AZ ook te laten zien dat we zelf goed kunnen spelen en het weer kunnen omzetten in een resultaat. En dat is winst", aldus René Hake via de kanalen van FC Utrecht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen