Solskjaer complimenteert Van de Beek als linksbuiten

25 december 2020, 11:28

Donny van de Beek fungeerde in de League Cup-wedstrijd tegen Everton als linksbuiten bij Manchester United. De middenvelder had voor het eerst sinds 11 december weer eens een basisplaats bij The Red Devils, maar niet op zijn bekende positie. Hoewel hij voortijdig werd gewisseld, had Ole Gunnar Solskjaer complimenten over voor de Nederlander.

"Donny is een van onze slimme spelers die de ruimte in kan gaan en diepgang vindt", zei de Noorse coach over Van de Beek in de Engelse media. "Dat heeft Bruno (Fernandes, red.) ook, om eerlijk te zijn. We willen veel spelers tussen de linies hebben en aan de bal krijgen, om het spel naar onze hand te zetten en des ruimte te vinden. Ik vond dat Donny dat goed invulde."

Het leverde uiteindelijk een 2-0 zege op tegen Everton, al gebeurde er in de tweede helft het meest en werd de overwinning binnengehaald en over de streep getrokken. Van de Beek – gewisseld voor Anthony Martial – zag het vanaf de bank aan. "We zijn blij dat we de halve finale hebben gehaald", aldus Solskjaer. "We groeien als ploeg en hebben veel vertrouwen. Ondanks het volle programma halen we uit onze goede resultaten veel energie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen