Forse domper City in moordend schema: Walker en Jesus positief

25 december 2020, 12:45

Manchester City heeft een flinke aderlating te verwerken gekregen in het overvolle schema in de feestdagen. Kyle Walker (30) en Gabriel Jesus (23) hebben een positieve coronatest afgelegd. Daarnaast zijn er ook nog twee stafleden positief getest, waardoor manager Pep Guardiola flinke kopzorgen heeft. 

Dat heeft de club naar buiten gebracht. 'Alle vier gaan nu een periode van zelfisolatie in acht nemen, zoals in het protocol van de Premier League en de Britse regering is vastgelegd', schrijven The Citizens op de clubsite. Ze zullen vermoedelijk in elk geval de ontmoetingen met Newcastle United (26 december), Everton (28 december) en Chelsea (3 januari) missen. Pas voor de halve finale van de League Cup tegen Manchester United op 6 januari zullen ze vermoedelijk terugkeren, behalve als blijkt dat het om een valspositieve test gaat. 

Walker is dit seizoen een vaste kracht bij Manchester City en kwam al bijna tot twintig wedstrijden verdeeld over alle competities. Jesus kwam tot minder optredens (11), maar stond in zeven van de laatste acht Premier League-wedstrijden wel negentig minuten op het veld bij de ploeg van Guardiola. Mede door het overvolle schema zal de Catalaan moeten improviseren. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen