Pelupessy: "Voel me vereerd om Boxing Day mee te maken"

25 december 2020 – Joey Pelupessy is aan zijn vierde seizoen bezig bij Sheffield Wednesday, dat in het Championship uitkomt. De oud-middenvelder van Heracles Almelo maakt op Tweede Kerstdag weer Boxing Day mee en zegt zich vereerd te voelen dat hij de voetbalgekte op die dag in Engeland van dichtbij ziet.

Pelupessy: "Voel me vereerd om Boxing Day mee te maken"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Pelupessy verruilde in de zomer van 2017 het Erve Asito voor het bekende Hillsborough Stadium. Een thuiswedstrijd in het bekende stadion op Boxing Day maakte hij er echter nog niet mee. "Ik hoopte na twee uitduels nu op een thuiswedstrijd op Boxing Day. Maar helaas. Al voelt het nu anders. Net zoals bij onze vorige duels dit seizoen mag er geen publiek bij zijn", vertelt Pelupessy in gesprek met ELF Voetbal. Sheffield Wednesday, waar ook Joost van Aken (ex-sc Heerenveen) speelt, gaat op Tweede Kerstdag op bezoek bij Blackburn Rovers. Pelupessy deed tot nu toe in zestien van de twintig competitieduels mee dit seizoen, waarbij het met name invalbeurten betrof.

Boxing Day maakte de eerdere keren indruk op Pelupessy. Volgens hem klopte alles wat hem vooraf geschetst werd. "Op andere dagen zitten de stadions al bijna vol. Nu was elke wedstrijd tot de laatste stoel uitverkocht. Complete gezinnen vieren Boxing Day in het stadion of zitten voor de televisie in de pub. Ik voelde me erg vereerd dit vanaf het veld mee te maken."

Sheffield Wednesday deed afgelopen weekend de laatste plaats in het Championship over aan Wycombe Wanderers. The Owls startten het seizoen met een puntenstraf van min zes punten door een foute berekening qua inkomsten en uitgaven. Aanvankelijk waren het er twaalf, waarvan er zes werden kwijtgescholden na hoger beroep. Manager Garry Monk werd vervangen door Tony Pulis. Pelupessy kwam de laatste twee duels de volle negentig minuten in actie. Komende zomer loopt zijn contract bij Wednesday af. "Afgelopen zomer is mijn optie gelicht. Dat is het laatst wat ik vanuit de clubleiding heb vernomen. Ik kan nu alleen maar hard werken, goed trainen en goed voor de dag komen in wedstrijden. Ik sta in principe voor alles open en zal altijd luisteren als er wat er op mijn pad komt. Bij Sheffield heb ik het in ieder geval hartstikke naar mijn zin."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd