Arsenal een degradatiekandidaat? "De komende week is cruciaal"

26 december 2020, 09:51   Bijgewerkt: 26 december 2020, 10:26

Arsenal staat voor een cruciale week, stelt Mikel Arteta. Volgens de Spaanse trainer moeten The Gunners de komende wedstrijden beter presteren dan zij tot nu toe hebben gedaan om te voorkomen dat zij in de degradatiestrijd verzeild raken. Met veertien punten uit veertien wedstrijden bezet Arsenal voorafgaand Boxing Day de vijftiende plaats in de Engelse competitie.

De voorsprong op de gevarenzone bedaagt slechts vier punten. Zitten de resultaten de komende week tegen, dan zou Arsenal zomaar bij de laatste drie kunnen staan. "De komende zeven à acht dagen zijn cruciaal om te zien welke richting we opgaan in de Premier League", aldus Arteta in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen het hoger geklasseerde Chelsea.

Arsenal speelt voor de jaarwisseling ook nog tegen Brighton & Hove Albion en vier dagen later tegen West Bromwich Albion. "Het beste medicijn in deze situatie is het winnen van een wedstrijd. Iedere nederlaag doet pijn en is een nieuwe teleurstelling. Een overwinning tegen Chelsea is precies wat we allemaal nodig hebben."

Maar het wordt lastig om Chelsea te verslaan, denkt Arteta. "Op dit moment hebben zij waarschijnlijk de beste selectie in de Premier League. Ze doen het uitstekend en Frank Lampard levert goed werk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen