Wijndal heeft geen problemen met trainen tijdens kerstdagen

26 december 2020 – Ter voorbereiding op de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht staat de selectie van AZ ook tijdens de kerstdagen op het trainingsveld. Geen punt, vindt Owen Wijndal. Hij geeft in een interview met het Algemeen Dagblad aan niet toe te zijn aan een lange rustperiode, ondanks dat hij het afgelopen half jaar meer wedstrijden speelde dan ooit.

Wijndal heeft geen problemen met trainen tijdens kerstdagen

"Voor mij persoonlijk is het een goed jaar geweest. Dat geeft ook energie", zegt de 21-jarige linksachter van de Alkmaarders. "Ik heb niet veel met kerst. We trainen ook gewoon door. Ik heb ook geen vrouw, misschien is dat nog een verschil, haha. Ik hoef niet naar de schoonfamilie. Maar als je een beetje sterk in je schoenen staat als voetballer kan je thuis goed aangeven wat belangrijker is, toch", lacht hij.

Pascal Jansen, sinds het ontslag van Arne Slot de hoofdtrainer van AZ, verlengt ook rond de feestdagen professionaliteit van zijn spelers. "We houden ons op de club strikt aan de coronaregels, dus we gaan niet even gezellig met z'n allen wat eten. Dat we nog moeten spelen na kerst is inherent aan ons vak", aldus de coach. "Ik houd de jongens voor dat spelers in de Premier League ook geen kerst vieren. En de meesten van ons zouden maar wat graag ooit in die Premier League willen spelen."

Eredivisie

gerelateerd