Punt voor Leicester en United in vermakelijke Boxing Day-opener

26 december 2020, 15:25

De traditionele Boxing Day in de Premier League is zaterdagmiddag op spectaculaire wijze geopend. Een vermakelijke topper tussen Leicester City en Manchester United, de nummers twee en drie, is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Tot twee keer toe kwam de uitploeg op voorsprong, maar The Foxes weigerden te verliezen. Donny van de Beek keek de gehele wedstrijd vanaf de bank toe. 

Vanaf minuut één vielen over en weer grote kansen. Eerst was het Marcus Rashford die een honderd procent kopkans niet onder de lat geplaatst kreeg, vervolgens leverde aan de andere kant David de Gea de bal op slordige wijze in, waar Leicester niet van kon profiteren. Uiteindelijk was het na 22 minuten toch Rashford die namens Manchester United de openingstreffer binnen schoot. Hij werd goed weggestoken door Bruno Fernandes en schoot de bal keurig hard langs Kasper Schmeichel de rechterhoek in.

Het antwoord van Leicester City volgde tien minuten later. Na geklungel van Harry Maguire en een te nonchalante Bruno Fernandes veroverde Leicester de bal, waarna Harvey Barnes van randje zestien heerlijk kon binnen schieten: 1-1. Na rust kreeg Rashford opnieuw een grote kans, toen hij de diepte in gestuurd werd na gepruts van Youri Tielemans en Timothy Castagne. Hij stuitte echter op Schmeichel. Een minuut later was het Anthony Martial die een soortgelijke kans wel wist te benutte, maar werd teruggevlagd wegens buitenspel.

Zo'n tien minuten voor tijd kwam Manchester United opnieuw op voorsprong. De ploeg profiteerde van de ruimtes die de Leicester-defensie open liet. Invaller Edinson Cavani ontving de bal en kon Bruno Fernandes alleen voor de keeper zetten. Hij schoof de beslissende 1-2 de verre hoek in. Het leek de winnende treffer, maar vijf minuten later dook Jamie Vardy op in de zestien van United. Hij zorgde - weliswaar via het been van Axel Tuanzebe - voor de eindstand van 2-2.

Manchester United had de kans om over Leicester heen te klimmen op de ranglijst, maar liet dat door het gelijkspel na. Het verschil tussen beide ploegen is nog altijd één punt, al speelden The Foxes een wedstrijd meer. Het gat met koploper Liverpool is voor Leicester vier en voor United vijf punten. De concurrenten bovenin komen later vandaag en morgen in actie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen