Tienkoppig Aston Villa wint; Saints doelpuntloos gelijk

26 december 2020 – Aston Villa meldde zich zaterdagmiddag weer in de subtop van de Premier League. Crystal Palace werd met 3-0 verslagen. Ondanks dat The Villans vlak voor rust met tien man kwamen te staan, bleef de ploeg na rust doorgaan met scoren. Ook basisspeler Anwar El Ghazi pakte daarbij zijn doelpunt mee. Aan de andere kant stond landgenoot Patrick van Aanholt ook aan de aftrap, Jaïro Riedewald viel twintig minuten voor tijd in.

Tienkoppig Aston Villa wint; Saints doelpuntloos gelijk

Het was voormalig Ajacied en Vitessenaar Bertrand Traoré die de score al na vijf minuten opende namens Aston Villa. Lang zou de wedstrijd voor hem echter niet duren: vlak voor rust werd de Burkinees al naar de kant gehaald. Dat had hij te danken aan ploeggenoot Tyrone Mings, die na 45 minuten zijn tweede gele kaart pakte. Trainer Dean Smith besloot daarop te reageren door zijn aanvaller naar de kant te halen.

Crystal Palace maakte na rust weinig gebruik van de man-meer-situatie. Het was nog steeds eenrichtingsverkeer in het voordeel van Aston Villa. Na 66 minuten verdubbelde verdediger Kortney Hause de voorsprong zo met een kopbal. Nog eens tien minuten later was het Anwar El Ghazi die met een heerlijke knal in de verre hoek de eindstand op 3-0 bepaalde. The Villans komen na de zege met 25 punten op de zesde plaats te staan. Crystal Palace blijft dertiende.

Fulham - Southampton (0-0)
Daarmee is Southampton een van de ploegen die door Aston Villa zijn ingehaald op de ranglijst. The Saints hadden moeten winnen van nummer achttien Fulham om de concurrent voor te blijven, maar kwam in negentig minuten tijd niet tot scoren. Althans, niet zonder daarbij buitenspel te staan. Twee treffers van de ploeg werden om die reden namelijk door de VAR afgekeurd. Eerst zag Shane Long zijn treffer in rook opgaan, waarna ook het feestje van Theo Walcott in de slotfase niet door kon gaan. Southampton zakt naar plek 8; Fulham blijft onder de degradatiestreep staan.

Premier League

gerelateerd