Kerk blikt terug: "Het was een raar jaar"

27 december 2020, 08:29   Bijgewerkt: 27 december 2020, 08:40

Gyrano Kerk beleefde misschien wel het meest bewogen jaar uit zijn carrière. De aanvaller dacht deze zomer een stap te maken naar een buitenlandse club, maar bleef uiteindelijk alsnog bij FC Utrecht. De aanvaller blikt terug op een roerig jaar, dat door de trainerswissel (John van den Brom vertrok naar KRC Genk) nog een extra dimensie kreeg.

Vanmiddag staat Kerk hoogstwaarschijnlijk gewoon weer aan de aftrap voor het inhaalduel met AZ, dat in de eerste speelronde werd verplaatst vanwege de Europese verplichtingen voor de Alkmaarders. Vreemd was het niet geweest als Utrecht zonder de aanvaller had moeten aantreden. Kerk aasde op een transfer. "Het is niet geworden wat ik had gewild en verwacht, maar je kunt er niks meer aan doen. Het is geweest en je moet door. Als je de hele tijd achteruit gaat zitten kijken, dan schiet je er ook niks mee op", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Utrecht begon het seizoen vol ambities, maar vindt zichzelf momenteel terug op plaats tien. "Het is een heel raar jaar geweest. We hebben geen Europees voetbal gehaald en geen bekerfinale mogen spelen", doelt de aanvaller op de afgelaste editie tegen Feyenoord. "We hebben ook nog een trainerswissel gehad. Al met al is 2020 niet echt een goed jaar geweest. Soms is het leven net een achtbaan. Het is ook niet de eerste seizoenshelft geweest die we hadden gehoopt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen