Erwin Koeman na bewogen jaar: "Niet met voetbalpensioen"

27 december 2020, 10:24

Erwin Koeman beleefde een uiterst vreemd jaar. Hij werd als bondscoach van Oman op straap gezet, werd geopereerd aan zijn hart en zag zijn broer Ronald het Nederlands elftal verruilen voor een klus bij FC Barcelona. Erwin Koeman hoopt zelf ook nog op een nieuwe club, al is het geen noodzaak voor hem.

Koeman kent een lange loopbaan als trainer, maar zit nu al enkele maanden thuis. Toch denkt hij niet dat Oman zijn laatste kunstje was. "Ik geloof niet dat ik al met voetbalpensioen ben", zegt hij in gesprek met de NOS. "Al zou ik niet weten wat de toekomst brengt. Ik ben geen carrièreplanner en er is voor mij geen droomclub waar ik móét werken, zoals Ronald dat had met Barcelona. Bij de clubs waarmee ik binding heb, zou ik wel wat willen doen. Ik merk het allemaal wel, maak me er niet druk om."

Hij heeft zichzelf nergens aangeboden. "Ik ben ook niet iemand die overal achteraan gaat als er ergens een trainer vertrekt. Ik heb nog nooit zelf gebeld. 'Voor mij is er altijd werk', roep ik al twintig jaar tegen mijn vrouw. Als ze me willen hebben, dan hebben ze mijn nummer. Uiteindelijk is dat altijd nog uitgekomen." Koeman ontkracht dat hij niet ambitieus meer is. "Alleen schreeuw ik het niet van de daken. Want ook als ik niet train, vermaak ik me prima."

Koeman begon als trainer bij RKC Waalwijk en belandde daarna bij Feyenoord, FC Utrecht en FC Eindhoven. Tevens acteerde hij als bondscoach van Hongarije en Oman. De laatste jaren fungeerde hij vooral in een andere rol. Hij was assistent van broer Ronald bij Southampton en Everton én assisteerde Phillip Cocu bij het Turkse Fenerbahce.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen