Dit is het 'Dream Team' van Zlatan Ibrahimovic

27 december 2020, 15:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op verzoek van Sportkeek heeft Zlatan Ibrahimovic zijn favoriete elftal ooit samengesteld. Het Zweedse fenomeen beleefde een succesvolle loopbaan bij Malmö, Ajax, Juventus, Inter, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint Germain, Manchester United en LA Galaxy. Momenteel is hij op 39-jarige leeftijd de grote man bij Serie A-koploper AC Milan. Dit zijn de beste elf in zijn ogen.

Op doel kiest Ibra voor Gianluigi Buffon, met wie hij samenspeelde bij Juventus en talloze successen vierde. Ook met Pavel Nedved, die hij in het op het middeneld zet, speelde hij samen in Turijn. "Hij was de nummer een. Hij heeft mij meer dan wie dan ook ontwikkeld. Toen ik hem zag, begreep ik dat wat ik deed niet genoeg was. Hij trainde áltijd, echt een machine." Ibrahimovic kiest voor 'vriend' Maxwell en Maicon als vleugelbacks, terwijl Alessandro Nesta en Fabio Cannavaro het centrum vormen.

Op het middenveld posteert hij Patrick Vieira en Xavi. "Twee kampioenen", beargumenteert de Zweed zijn besluit. Met name van Xavi was hij onder de indruk. "Dat team bij Barça was zó sterk. De eerste maanden bij de club waren fantastisch, maar ik voelde me niet goed door de coach. Ibra botste veelvuldig met Pep Guardiola. Zijn 'nummer tien' luistert naar de naam Zinédine Zidane.

Ook Diego Maradona krijgt een basisplaats. "Hij is de beste ooit, beter dan ik zelfs." Tot slot kiest hij voor de Braziliaanse Ronaldo, 'het fenomeen'. "Ik zou best de coach van dit team willen zijn. Misschien word ik ooit wel trainer."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen