Koopmeiners baalt na remise: "Dit mag ons niet gebeuren"

27 december 2020, 16:47

AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners baalt dat zijn ploeg zondagmiddag opnieuw een overwinning uit handen heeft gegeven. De middenvelder zag dat FC Utrecht in de slotfase voor wederom een remise zorgde bij de Alkmaarders, die al zo vaak een overwinning nog uit handen gaven in de slotfase dit seizoen. "Dit mag ons niet gebeuren", zei hij.

Tegenover FOX Sports ging Koopmeiners in op het gelijkspel tegen FC Utrecht. "Het mag ons niet gebeuren dat we slap staan te verdedigen in die fase. Als je ziet hoe makkelijk zij gevaarlijk worden met het inbrengen van hoge ballen", noemde hij als voorbeeld. "We moeten meer onze man dekken, er sneller staan en elkaar meer helpen." Voor de 2-2 van Adrián Dalmau had de thuisploeg ook al enkele goede kansen gehad.

"FC Utrecht is een lastige ploeg, helemaal thuis. Dus het is knap dat we snel op 1-2 komen, maar we missen een aantal goede kansen op de 1-3", zag Koopmeiners. "Maar dan mag je het helemaal niet meer gelijk laten komen." Eerder gebeurde dat onder andere tegen Fortuna Sittard, Sparta Rotterdam, VVV-Venlo en ADO Den Haag ook al bij AZ.

"We hebben ons aardig hersteld ten opzichte van het begin van het seizoen, zeker qua punten aantal", doelde Koopmeiners – die vanuit een penalty door het midden ("Ik was ervan overtuigd dat hij ging duiken") voor de 1-1 zorgde – op die periode met de vele gelijke spelen. "Maar ik sta na deze wedstrijd hier wel met een heel zuur gevoel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen