Van den Brom's Genk krijgt te weinig met punt tegen laagvlieger

27 december 2020, 18:01

John van den Brom heeft voor de tweede keer in korte tijd een domper moeten incasseren met RC Genk. Nadat er recent werd verloren bij Anderlecht (1-0), bleef de ploeg van de Nederlandse coach zondagmiddag steken op een remise in eigen huis tegen laagvlieger Waasland-Beveren (1-1). Zodoende gaat Van den Brom met een domper de jaarwisseling in.

Want na zijn goed eerste reeks van drie zeges op rij met een doelsaldo van dertien voor en vier tegen ging RC Genk twee weken geleden onderuit tegen Anderlecht. Hoewel er tussendoor nog wel werd gewonnen van Kortrijk, kwam RC Genk niet goed uit de kerstdagen. In de laatste wedstrijd van Joakim Maehle, de Deen verhuist in januari naar Atalanta Bergamo en bleef mede om die reden negentig minuten op de bank, werd opnieuw niet gewonnen.

De remise was echter wel sterk tegen de verhoudingen van de wedstrijd in. Clubtopscorer Paul Onuachu zorgde na een snelle aanval na ruim twintig minuten voor de terechte voorsprong en eigenlijk hadden de bezoekers helemaal niks in te brengen. Uit een vrije trap op slag van rust kwamen de gasten echter verrassend langszij en tegen die goal hikte het veel sterkere Genk de hele tweede helft aan.

In de absolute slotfase schoot de Japanner Junya Ito – die eerder nog een rebound net naast mikte – op de kruising, terwijl even daarvoor Jhon Lucimí de paal al had geraakt bij een poging. Ook het inrbengen van Cyriel Dessers kon aan de remise niets veranderen, waardoor Van den Brom koploper Club Brugge ziet uitlopen en hijzelf met een slecht gevoel de jaarwisseling ingaat.