Willem II
1 – 0
RKC Waalwijk

Wijndal: "Strijd om het kampioenschap ligt nog open"

27 december 2020 – Owen Wijndal denkt dat de titelstrijd in Nederland nog zeker niet gelopen is. Hoewel AZ een forse achterstand heeft op koploper Ajax en slechts op de vijfde plaats staat in de Eredivisie, blijft de linksachter ambitieus. "De strijd om het kampioenschap ligt echt nog open, denk ik."

Wijndal: "Strijd om het kampioenschap ligt nog open"

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Al staan we nu op achterstand, we zijn er goed genoeg voor", stelt Wijndal. "Helemaal als je kijkt tegen wie we nog moeten in januari. In die maand kan er nog veel veranderen en van 2020 weten we dat we goed waren in de topwedstrijden. Recent hebben we tegen Napoli en Real Sociedad gespeeld en toen hebben we ook laten zien dat goed konden zijn tegen dat soort ploegen."

Mede door de vele remises staat AZ slechts op de vijfde plek. "Er had zeker meer in gezeten dan die vijfde plaats", aldus Wijndal, die baalt dat AZ de overwinning ook tegen FC Utrecht nog uit handen gaf. "Al speelden we nu wel tegen een betere tegenstander dan bij die andere gelijkspelen. Maar je denkt wel van: daar gaan we weer. Ik weet niet goed wat het is. Ik zie veel jongens achteruit lopen. Dat is niet de bedoeling."

Lees ook: Stengs ziet AZ niet als titelkandidaat, Jansen looft herstel

Eredivisie

gerelateerd