Messi looft Koeman: "Zijn komst is een groot succes"

27 december 2020, 22:31

Lionel Messi is zeer positief over Ronald Koeman. Waar de aanvoerder van FC Barcelona afgelopen zomer nog op oorlogspad was en wilde vertrekken, is hij na een half jaar onder de Nederlandse coach honderdtachtig graden gedraaid. Ook Koeman krijgt daarbij complimenten van Messi.

"In het gesprek met Koeman kreeg ik een idee van wat hij wilde met het team en met de club", blikte Messi terug op het gesprek van afgelopen zomer, waarin hij aan Koeman vertelde te willen vertrekken bij FC Barcelona. Dat ging niet door en Messi bleef en hervond zijn plezier bij FC Barcelona. "Zijn komst is een groot succes en hij doet het heel goed. Het team maakt stappen."

Overigens ziet Messi Koeman niet als een van zijn beste trainers ooit. "Voor mij is Guardiola de beste coach, samen met Luis Enrique. Ik dacht dat ik alles al wist, maar zij leerden me meer", zei Messi, die niet precies weet wanneer hij voor het laatst contact had met Guardiola. "Maar we hebben contact, maar we hebben niet gesproken met elkaar wanneer we met elkaar worden herenigd." Eerder al gaf hij te kennen niet te onderhandelen met andere clubs, ondanks dat dat vanaf 1 januari officieel wel mag. 

Lees ook: Realistische Messi is 'happy' en overweegt zelfs bij te tekenen

De mooie woorden voor Koeman zijn een steun in de rug van de coach, met de aanstaande verkiezingen. "Ik hoop dat de winnaar van de verkiezingen de club terugbrengt naar het niveau waar het ooit was", zei Messi, die naar eigen zeggen geen contact had met een van de kandidaten. Of het mogelijk is dat een kandidaat Neymar terugbrengt in Camp Nou? "Dat lijkt me een lastig verhaal. Wie gaat dat betalen?", vraagt hij zich af. Verder benadrukt Messi nogmaals dat zijn relatie met Antoine Griezmann goed is. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen