Peters over Willem II: "Probleem is dat ik veel voor de club voel"

28 december 2020, 13:54

In 2020 ging Willem II van Europees voetbal naar degradatiezorgen. De Tilburgers gaan het nieuwe jaar in als nummer zestien van de ranglijst. Aanvoerder Jordens Peters baalt van de teleurstellende eerste seizoenshelft, maar heeft vertrouwen dat de ploeg het om kan draaien.

Tegenover het Brabants Dagblad blikt Peters terug op de eerste seizoenshelft. "Het zit op heel veel vlakken niet mee door corona en blessures, maar uiteindelijk zijn dat allemaal excuses en zullen we beter moeten gaan presteren. De voorwaarden zijn er wel. Je weet na die vijfde plek dat het moeilijker wordt. Dat is flink boven de spelersbegroting en kunnen we niet elk jaar doen. Er kan een jaar komen dat je wat verder wegzakt, maar ik had niet verwacht dat we echt naar onderen zouden moeten kijken. Dat is nu wel het geval", zegt de aanvoerder.

De inmiddels 33-jarige verdediger geeft toe dat de slechte prestaties hem niet in de koude kleren gingen zitten. "Je hoopt dat je jezelf er makkelijker voor kan afsluiten als je ouder wordt. Maar het probleem is dat ik heel veel gevoel bij deze club heb en de mensen hier iets wil geven. Op dit moment geven wij ze niet wat ze verdienen. Dat zit je gewoon dwars en dat neem je hoe je het wendt of keert mee naar huis. Ik moet zeggen: de laatste twee jaar zijn heel succesvol geweest, dus je bent bijna vergeten hoe het voelt. Je bent een beetje verwend geraakt. Maar nu we in de situatie zitten, weet ik weer hoe vervelend het kan zijn."

Peters boekte in de laatste speelronde nog wel een goed resultaat met de remise tegen Ajax. Hij hoopt dat het de opmaat is naar een betere tweede seizoenshelft. "We spelen ontzettend veel wedstrijden in die eerste twee maanden. Het is aan ons om snel in vorm te raken, dan kun je er ook weer snel tussen staan en praat je heel anders. Uiteindelijk moet je simpelweg punten halen en je hoopt anderzijds dat de stadions toch weer een keer wat voller gaan lopen. Iedereen speelt zonder publiek, maar ik heb het gevoel dat we er wel wat puntjes op verloren hebben. Het publiek kan ons op gang helpen, maar ook over het dode punt heen. Ik hoop voor de hele voetbalsector dat het snel weer normaal is, want dit is niet hoe voetbal bedoeld is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen