Klaiber ontving 'veel positieve berichten' op overstap naar Ajax

28 december 2020, 16:39   Bijgewerkt: 28 december 2020, 16:55

Nu kalenderjaar 2020 zijn einde nadert is het terugblikken begonnen. Zo deed FOX Sports dat maandagmiddag in een mooie video met Ajax-aankoop Sean Klaiber. Met onder meer het bereiken van de uiteindelijk nooit gespeelde bekerfinale met FC Utrecht en zijn overstap naar Ajax was het ook voor hem een zeer bijzonder jaar. 

Dat begon met een sterke fase met FC Utrecht. "Ik was belangrijk met goals en assists en verdedigend heel stabiel", vertelde Klaiber. "Ik voelde me gewoon heel sterk en dat heb ik ook wel nodig. Ik ben een winnaar. Met dat gevoel dacht ik dat ik alles en iedereen kon verslaan. Dat gevoel is heerlijk."

Met dat gevoel ging Klaiber ook de voor hem zo pijnlijke halve finale van de beker in. Klaiber wist met Utrecht de finale te bereiken ten koste van Ajax, maar liep zelf in de slotfase tegen een schorsing aan, waardoor hij een van de mooiste affiches uit zijn loopbaan aan zich voorbij zou moeten laten gaan. "Ik heb er wel moeite mee gehad, omdat ik gewoon zo graag die bekerfinale wilde spelen."

Wat voor Klaiber gold, gold uiteindelijk voor iedereen: de bekerfinale zou door corona niet meer gespeeld worden. Een pleister op de wond wil hij het echter niet noemen. "Zeker niet. Je bent speler van Utrecht en je wil gewoon die beker winnen. Met of zonder mij. Ik vond het heel jammer."

Uiteindelijk leidde dat tot een ietwat pikante overstap naar Amsterdam. "Je hebt natuurlijk de social media-helden die er iets van zeggen, maar voor de rest heb ik heel veel positieve berichten gekregen. Ook van mensen en supporters van Utrecht. Die zeiden: 'dit moet je doen!'."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen