Lang: "Ten Hag zei dat ze me niet wilden verhuren"

28 december 2020, 19:46   Bijgewerkt: 28 december 2020, 20:01

Noa Lang maakt dit seizoen een uitstekende ontwikkeling door bij Club Brugge. De aanvaller miste de waardering van Ajax en maakte daarom de overstap naar België, zo gaf hij achteraf aan. Dat hij het daar uitstekend doet, had hij zelf wel verwacht. "Ik ben altijd wel zeker van mezelf. Dat het ook lukt, is natuurlijk mooi."

"In eerste instantie wilde ik nergens heen", blikte Lang tegenover FOX Sports terug op zijn transfer. "Ik heb duidelijk aangegeven dat ik gewoon bij Ajax wilde blijven. Club Brugge bleef zich melden uiteindelijk zei mijn zaakwaarnemer dat ik toch gewoon het gesprek aan moest gaan. Hij heeft me zo ver gekregen en vanaf het eerste gesprek zei ik: 'ik denk dat ik wel die kant op wil gaan'."

Lang legde uit waar dat aan lag. "Ik voelde veel waardering, iets wat ik een beetje miste bij Ajax. Voor mij was de druppel dat ik de eerste drie competitiewedstrijden, onder meer tegen RKC en Sparta, in totaal zeven minuten heb gespeeld. Als je in die wedstrijden al niet je minuten krijgt... Dat trok ik niet meer. Ik ben 21, een leeftijd waarop ik wekelijks moet spelen. Ik wist van mezelf dat ik dat makkelijk aan kon."

De aanvaller hoopte na een verhuurperiode terug te kunnen keren bij Ajax, maar dat zag Erik ten Hag niet zitten. "Ik zei: verhuur me dan. Dan kom ik terug met veel minuten in de benen en veel meer ervaring. Daar ging de trainer niet mee akkoord. Hij zei: 'als je gaat, verkopen we je maar'. Ik zei: 'als dat is wat je wil, dan moet dat maar zo zijn. Dan ga ik weg.' Eigenlijk was dat het laatste gesprek ooit."

Jong Oranje

Ook met zijn trainer bij Jong Oranje, Erwin van de Looi, was Lang het dit jaar niet altijd eens. In de laatste interlandperiode werd hij niet opgeroepen. Een uitleg kreeg Lang niet, maar hij heeft een vermoeden van wat de reden is. "Er waren wat kleine dingetjes gebeurd in die interlandperiode ervoor, waar ik nog steeds achter sta. Maar blijkbaar wordt het niet gewaardeerd als je je mening geeft. Ik heb verder nooit uitleg gehad waarom ik er niet bij zat. Dat is hun goed recht."

Het 'geven van zijn mening' deed Lang in een onderling gesprek met Van de Looi. "Ik speelde twee keer niet en daar was ik het niet mee eens. Ik kreeg te horen dat jongens die langer bij Jong Oranje zitten meer krediet hadden. Daar was ik het niet mee eens. Dat gaf ik aan in een één-op-één-gesprek. Dat kan blijkbaar niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen