Arnesen over komst Pratto: "Tekent voor zes maanden"

29 december 2020 – Frank Arnesen heeft de naderende komst van Lucas Pratto naar Feyenoord bevestigd. De Argentijnse spits moet de problemen van de Rotterdammers voorin oplossen en wordt vermoedelijk spoedig officieel gepresenteerd. Wel op voorwaarde dat de medische keuring van komende week geen problemen aan het licht brengt.

Arnesen over komst Pratto: "Tekent voor zes maanden"

"Hij komt voor de medische keuring en als alles goed is, tekent hij voor zes maanden bij Feyenoord", bevestigt technisch directeur Frank Arnesen de komst van Pratto naar De Kuip tegenover het Algemeen Dagblad. Nadat eerder de Argentijnse media met de eerste geruchten naar buiten kwamen, werd dat ook al in Nederland naar voren gebracht. De ervaren aanvaller komt uit het netwerk van de Deense technisch directeur.

Pratto moest het bij River Plate het afgelopen jaar vooral doen met invalbeurten en bekerwedstrijden en lijkt dus het type huurspeler waar Feyenoord naar op zoek is. Pratto speelde voor verschillende clubs in Zuid-Amerika en was ook twee keer kort in Europa te bewonderen. In het seizoen 2008/2009 speelde hij voor het Noorse FK Lyn en tussen 2011 en 2013 stond hij onder contract bij Genoa. 

Met Pratto en de naderende rentree van Robert Bozenik – die deze week de training weer heeft hervat in Rotterdam-Zuid – heeft trainer Dick Advocaat opeens weer opties te over voorin. Afgelopen zomer wilde hij ook al een nieuwe aanvalsleider, maar kreeg toen nul op rekest vanwege een gebrek aan budget. Door de blessures bij Bozenik en ook Nicolai Jørgensen heeft ook Bryan Linssen veel als spits gefungeerd met wisselend succes.

Feyenoord

gerelateerd