'Koeman zet renovatie door en laat viertal gaan bij Barça'

29 december 2020, 08:36

Ronald Koeman gaat in de winterstop zijn renovatie van de selectie bij FC Barcelona doorvoeren. De coach wil afscheid nemen van Samuel Umtiti, Junior Firpo, Carles Aleña en Riqui Puig. Dat heeft hij laten weten aan de clubleiding, die gaat proberen om het kwartet voetballers te slijten op de winterse transfermarkt.

Dat schrijft het medium SPORT althans. Voor Puig geldt dat hij ervaring elders mag opdoen, terwijl de andere drie spelers verkocht mogen worden. Aangezien de financiële situatie van de Catalaanse club nog altijd nijpend is, moeten overbodige spelers van de hand worden gedaan om ruimte te maken in de financiële huishouding.

In het nieuwe systeem van Koeman (3-2-4-1) zijn aanvallende backs belangrijker en mede door de blessure van Sergi Roberto maakt Firpo nog best wat minuten, maar dat hij niveau tekort komt, staat vast. Puig is volgens Koeman nog niet toe aan het grote werk – al zien de fans dat in Catalonië veelal anders –, terwijl Umtiti na zijn blessure ook niet goed genoeg wordt bevonden. Door de wisselende fitheid van Sergio Busquets kreeg ook Aleña speeltijd, maar hij maakte daarin een wisselende indruk.

Lees ookKoeman: kan hij diepgewortelde problemen bij Barça oplossen?

Volgens het Spaanse medium staan Eric García (Manchester City), Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Memphis Depay (Olympique Lyon) nog altijd bovenaan het wensenlijstje van Koeman. Voor de eerste twee voetballers geldt dat ze in de komende zomer aan aflopend contract hebben en dus ook eventueel voor het komende seizoen al vastgelegd kunnen worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen