Officieel: Paris Saint-Germain ontslaat hoofdcoach Tuchel

29 december 2020, 10:01   Bijgewerkt: 29 december 2020, 12:04

Thomas Tuchel (47) is dinsdag officieel vertrokken als hoofdcoach van Paris Saint-Germain. De oefenmeester is ontslagen door de Franse topclub. Aanleiding voor dit besluit waren de sportieve resultaten, ondanks dat de coach met zijn ploeg nog volop in de titelstrijd zit, de Champions League-finale haalde en nog op alle fronten meestrijdt dit seizoen. Normaliter wordt Mauricio Pochettino zijn opvolger en wordt die snel officieel aangesteld.

Dat heeft PSG bekend gemaakt. "Ik wil Thomas Tuchel en zijn staf bedanken voor alles wat ze onze club hebben gebracht", laat Nasser Al-Khelaïfi, voorzitter van Paris Saint-Germain, weten op de clubsite. "Thomas heeft veel energie en passie in zijn werk gestoken en we zullen ons natuurlijk de goede tijden herinneren die we samen hebben beleefd. Ik wens hem het allerbeste voor zijn toekomst." Tuchel won alle landstitels die hij kon winnen, haalde vorig seizoen de Champions League-finale en pakte meerdere nationale beker. Toch moet hij - samen met de rest van zijn technische staf - vertrekken. Naar verluidt krijgt hij liefst zeven miljoen euro (!) mee van PSG.

Het ontslag van Tuchel lekte vijf dagen geleden al uit, toen BILD en alle Franse media melding maakten van diens vertrek. Toch kwam het ontslag van de trainer voor die tijd enigszins onverwachts, omdat zijn ploeg verder ging in de groepsfase van de Champions League en in Frankrijk bovenin meedoet. Met PSG ging hij als nummer drie de winterstop in, met één punt achterstand op koplopers Olympique Lyon en Lille.

Lees ook'Pochettino en PSG akkoord

Tuchel streek in 2018 neer bij PSG en had in totaal 127 keer de leiding over PSG, alle competities. Daarin boekte hij liefst 95 overwinningen, waren er 12 gelijkspelen en twintig verliespartijen (342 doelpunten, 109 doelpunten tegen). Daarmee is hij de trainer met het hoogste winstpercentage uit de clubhistorie, boven Unai Emery en Laurent Blanc - die zijn voorgangers waren de laatste jaren. Als de voortekenen niet bedriegen, dan wordt Pochettino de volgende coach van het sterrenesemble in Parijs. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen