FC Utrecht-spelers vergelijken Hake met Ten Hag en Slot

29 december 2020, 11:01

René Hake wordt binnenkort aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van FC Utrecht. De oefenmeester krijgt het vertrouwen van de clubleiding en dat is mede vanwege de lovende kritieken die zijn spelers over hem naar buiten brengen. De trainer van tot dusver officieel Jong FC Utrect wordt door zijn spelers zelfs vergeleken met Erik ten Hag en Arne Slot.

"René is heel compleet. Ik sta achter zijn voetbalvisie. Hij wil vanuit een goede, duidelijke organisatie met veel intensiteit de tegenstander te lijf gaan", legt aanvoerder Willem Janssen uit tegenover Voetbal International. "René is ontzettend veeleisend. Hij past bij FC Utrecht. Hij weet je te raken. Mentaal is hij heel sterk. Als ik dan naar het rijtje trainers kijk waar ik mee heb gewerkt, dan word ik hier heel vrolijk van. Hij doet denken aan Erik ten Hag. Dat is niet gek, ze hebben in het verleden ook samengewerkt. Ze delen veel van dezelfde visie."

Janssen verdedigt de coach vanuit de kritiek van buitenuit. "Ik hoor weleens dat hij niet met karakters om zou kunnen gaan. Integendeel zelfs. Hij benoemt juist alles. Hij is heel duidelijk. Hij schroomt niet om iets te zeggen. Hij kan ontzettend kritisch zijn om vervolgens weer met je aan de slag te gaan. Oprapen en weer aan de slag. Weet je wat ik me de laatste tijd vaak afvraag? Waarom hij niet het grootste CV heeft. Hij is echt heel compleet."

Lees ook'FC Utrecht gaat langdurige samenwerking aan met Hake'

Joris van Overeem doet in het weekblad ook zijn verhaal en vergelijkt Hake met Arne Slot, die vanaf komende zomer aan het roer staat bij Feyenoord. "Er kan geen ruis op de lijn komen omdat je vanaf moment één eerlijk en duidelijk bent. Alles wordt teruggekoppeld naar de afspraken in de speelstijl. Je kan niet zeggen: je werkt niet hard genoeg. Je komt je afspraken wel of niet na. Er zijn zoveel vangnetten, je kunt niet ontsnappen. (…) René straalt duidelijkheid en eerlijkheid uit. Zijn grootste kwaliteit is misschien wel hoe dingen terug laat komen in trainingsvormen en hoe kort hij dan op de uitvoering en intensiteit zit. Hij maakt het heel tastbaar, herkenbaar."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen