NEC zonder licentieproblemen door miljoenen Boekhoorn

29 december 2020, 11:19

Marcel Boekhoorn heeft NEC over de seizoenen 2018/19 en 19/20 opnieuw meerdere schenkingen gedaan van ruim meerdere miljoenen euro's. De steenrijke zakenman staat zijn club vaker belangeloos bij, maar heeft dat opnieuw gedaan en recent nog met een bedrag van 1,1 miljoen euro. Tevens schold hij recent leningen kwijt en gaf hij 21,19% van de transferrechten terug aan de club.

Dat schrijft De Gelderlander, waarin Wilco van Schaik de cijfers desgevraagd bevestigt. Door de schenking van bleef NEC bovendien uit handen van de licentiecommissie vanwege financieel wanbeleid. "Marcel treedt hiermee nooit zo graag op de voorgrond, liever steunt hij de club en haar supporters vanuit de luwte", aldus Van Schaik.

"Maar zijn bijdragen in 2018 betekenen enorm veel voor de toekomst van de club. En dat alleen in ruil voor een eigen skybox voor het leven. Een gouden deal voor de club en gedaan echt vanuit zijn rood-groen-zwarte hart. Er zijn vele goede investeerders in deze club, maar wat Marcel doet maakt hem toch wel uniek", legt de algemeen directeur uit.

Over het seizoen 2019/20 kwam dat neer op een bedrag van 1,1 miljoen euro en een seizoen eerder was het bedrag zo mogelijk nog hoger in diverse vormen. In totaal zou hij al een kleine dertig miljoen euro in de club hebben gestoken. Met zijn laatste investering werkt NEC aan het transparanter maken van de structuur binnen de club. Van Schaik: "Hoe Marcel daaraan bijdraagt en zelf continu belangeloos het goede voorbeeld geeft, is ongekend."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen