FC Emmen doet beroep op sponsoren en wil daarna de markt op

29 december 2020 – FC Emmen heeft de sponsoren gevraagd om dit seizoen af te zien van de compensatie voor de gemiste wedstrijden. Op die manier hoopt de club in de winterstop de transfermarkt op te kunnen om de selectie broodnodig te versterken. Momenteel bungelt de ploeg van Dick Lukkien onderaan de Eredivisie.

FC Emmen doet beroep op sponsoren en wil daarna de markt op

Dat schrijft Voetbal International, die in bezit is van een brief van FC Emmen aan de sponsoren. Die wordt door voorzitter Ronald Lubbers toegelicht: "Afgelopen zomer hebben we – op basis van de kennis van toen – met sponsoren een afspraak gemaakt dat zij recht hebben op restitutie indien zij minder dan zestig procent van de thuiswedstrijden kunnen bijwonen. Dat is in totaal een flinke compensatie. Een bedrag wil ik niet noemen, maar het zit boven het miljoen. Dat bedrag hebben we nu dus gereserveerd om komende zomer te gaan uitbetalen, maar daarmee is ons spaarpotje ook praktisch leeg", legt Lubbers uit.

"We hadden er ook voor kunnen kiezen om het om te draaien. Dus wel de markt op gaan, en vervolgens in maart dit probleem bij onze sponsoren aankaarten. Alleen zou ik dat niet fair vinden, dat is niet de juiste volgorde van zaken. We willen het open en samen doen", aldus de preses, die hoopt zo de schouders eronder te zetten met de hele club. Op die manier moet degradatie in de tweede seizoenshelft worden afgewend. 

Lees ookHet jaar van... FC Emmen: dit keer wel in degradatienood

Met slechts vijf punten is de situatie nijpend voor FC Emmen, dat vooral voorin versterkingen zoekt. 'Sydney van Hooijdonk is zoals bekend een van de kandidaten, maar de prijs/kwaliteit-verhouding lijkt het tot een lastig verhaal te maken', schrijft het weekblad over de komst van de spits van NAC Breda. Verder zijn er concreet nog geen spelers gelinkt aan de Drentenaren, die halverwege het seizoen Donis Avdijaj al presenteerden. 

Eredivisie

gerelateerd