Van Hecke wil naar Premier League: "Dan ben je snel om"

29 december 2020, 18:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Jan Paul van Hecke kwam er in de zomer een wens in vervullig. De jonge verdediger verruilde NAC Breda in de zomer voor Brighton & Hove Albion, dat 2,5 miljoen euro voor hem betaalde en hem direct verhuurde aan sc Heerenveen. De club heeft volgens de Zeeuw een duidelijk plan met hem.

Hij vertelt tegenover B-Side De Rats openhartig over zijn transferzomer. "In eerste instantie was Brighton helemaal niet aan de orde. Monaco speelde toen en er waren wat gesprekken met FC Utrecht en AZ", blikt de verdediger terug. "Ik kwam er al snel achter dat Monaco echt door wilde zetten. Zij hadden alleen niet echt een plan met me. Dat was meer van: 'We kopen je en dan zien we wel wat we doen' Ik ben voetballer en wil wel een mooi vooruitzicht hebben, dus heb ik laten weten dat dat hem voor mij niet zou worden. Toen kwam Brighton. De Premier League is de mooiste competitie ter wereld én ze kwamen met een duidelijk plan. Brighton wil me binnen twee jaar hebben voor henzelf en in de Premier League zien spelen. Ja, dan ben je natuurlijk snel om."

Toen Brighton kwam, was er nog geen contact met Heerenveen. Dat kwam volgens de verdediger pas iets later tot stand. "Nee, maar Heerenveen kwam wel best snel. Ik was al langere tijd met FC Utrecht bezig, maar Heerenveen was zó overtuigd", vertelt Van Hecke. "Ze wilden dat ik direct aan zou sluiten, morgen mee zou trainen en bij wijze van spreken overmorgen in het elftal zou staan. Dat ging allemaal heel snel en toen was voor mij ook direct duidelijk dat ik naar Heerenveen wilde", zegt de twintigjarige Van Hecke, die een vaste basiskracht is in Friesland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen