Janmaat terug bij ADO: "Kom hier niet om af te bouwen"

30 december 2020, 17:08

Daryl Janmaat is na bijna dertien jaar afwezigheid teruggekeerd bij ADO Den Haag. De rechtsback bouwde bij SC Heerenveen, Feyenoord, Newcastle United en Watford aan een succesvolle carrière, die hem tevens aan 34 interlands én een WK-deelname met het Nederlands elftal hielp. Op 31-jarige leeftijd keert hij terug in Den Haag, waar hij zichzelf nog veel ziet bereiken.

Nee, Janmaat windt er tijdens zijn eerste woorden als ADO-aanwinst geen doekjes om. "Het voelt als thuiskomen", zegt hij Janmaat tijdens zijn officiële perspresentatie. "Ik ben de club altijd blijven volgen, als Haagse jongen is het toch mijn club." Janmaat staat te trappelen om zijn rentree te maken, nadat hij een jaar aan de kant stond met een knieblessure. "Dat was een heel erg moeilijke tijd. Inmiddels ben ik goed fit, alleen zal ik nog wedstrijdfit moeten worden." Janmaat lijkt met zijn 31 jaar nog van waarde te kunnen zijn. "Ik ben inderdaad ook gretig en kom hier niet om af te bouwen. Ik voel me nog net zo fris als zes jaar geleden."

De ervaren vleugelverdediger had ook andere opties. "Er waren wel wat sportieve en financiële aanbiedingen, maar het gezin wilde graag terug. Daarom heb ik gekozen voor ADO. Misschien was ik als vrijgezel nog wel een avontuur aan te gaan." Ook zijn blessure hielp hem uiteindelijk naar Den Haag. "Ik denk dat de kans kleiner was geweest als ik niet zo'n vervelend jaar had gehad."

Voor algemeen directeur Mo Hamdi was het een heuglijke dag. "Het is fantatsisch om te zien dat Daryl na 12,5 jaar terugkeert, na een imposante loopbaan. Hij is tevens nog op een leeftijd waarop hij ons nog een hoop kan brengen. Dat doet ons heel goed, zeker in deze financieel moeilijke periode." Het was niet alleen op het veld lastig. "Ook financieel maken we een lastige tijd door. Het is mooi om te zien dat hij het niet voor het geld doet en voor zijn Haagse hart kiest." Zijn collega Martin Jol genoot van het akkoord met Janmaat. "We hebben veel gasten gesproken die het toch moeilijk vonden om bij ons in te stappen. Daarom durfde ik hem eerst niet eens te vragen, haha."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen