Atlético Madrid als koploper jaarwisseling in na zege

30 december 2020, 21:12

Atlético Madrid gaat met een goed gevoel de jaarwisseling in. De ploeg van Diego Simeone gaat 2021 namelijk als koploper van Spanje tegemoet, door de zege op Getafe woensdagavond (1-0). Groots was het geen seconde in het eigen Wanda Metropolitano, maar door een goal van Luis Suárez en opnieuw een cleansheet (de tiende van het seizoen!) kan het drie punten bijschrijven in het 500ste duel van Simeone. 

De ploeg van Simeone staat ondanks een aantal wedstrijden minder gespeeld te hebben in puntverlies mijlenver voor op de directe concurrentie, die het week in week uit punten ziet verspelen. Hoewel Real Madrid aan een uitstekende reeks bezig is, blikt of bloost Los Rojiblancos niet. Na de nederlaag tegen Real Madrid werd al driemaal op rij gewonnen en woensdagavond kwam er een vierde zege bij.

En dat was een typische Atlético-overwinning: de ploeg die dit seizoen pas vijf (!) tegentreffers te verwerken kreeg, verdeeld over vier wedstrijden, hield de nul, zonder echt grote kansen weg te geven. Getafe was vlak voor tijd met een vrije trap van Enes Ünal nog enigszins gevaarlijk, maar echt tot een uitgespeelde kans kwam de dit seizoen tegenvallende Ajax-beul niet. Aan de andere kant was Ángel Correa in de counter nog het gevaarlijkst in de absolute slofase.

Omdat Suárez na twintig minuten uit een spelhervatting knap, maar ook met enig fortuin, de enige goal van de wedstrijd had binnengekopt, had Atlético een goed resultaat te verdedigen in de eindfase. Simeone haalde zijn voorste drie spelers naar de kant, met Suárez, Joao Felix en Thoms Lemar, maar kwam derhalve niet in de problemen. Zodoende blijft Atlético fier aan kop in La Liga en dat de manier waarop een schoonheidsprijs zal winnen, zal iedereen bij Atléti een zorg zijn. Drie dagen na de jaarwisseling - die Atlético Madrid als koploper zal vieren - wacht Deportivo Alavés alweer. 

Bekijk ook: Suárez kopt Atlético Madrid fraai op voorsprong

Celta de Vigo – SD Huesca 2-1

Hoewel ook Suárez na zijn goal al acht doelpunten achter zijn naam heeft staan dit seizoen, voert niet hij, niet Lionel Messi en niet Karim Benzema de topscorerslijst aan. Iago Aspas is met negen goals de Pitchie van La Liga. Ook tegen hekkensluiter SD Huesca nam de aanvaller een hoofdrol op zich: na een half uur gaf hij een assist op Nolito en na ruim een uur voetballen verdubbelde hij de voorsprong met zijn negende goal van dit seizoen. Die treffer was goed voor de zege, ondanks een aansluitingsgoal vlak voor tijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen