Klopp maakt zich ondanks nieuwe remise geen zorgen

31 december 2020, 08:34

Liverpool wist woensdagavond voor de tweede keer op rij niet te winnen in de Premier League. Nadat het zondag al verrassend gelijkspeelde tegen West Bromwich Albion (1-1), kwam de koploper van de Premier League nu niet verder dan een remise bij Newcastle United: 0-0. Trainer Jürgen Klopp maakt zich echter niet al te druk, al kan Manchester United op Nieuwjaarsdag wel op gelijke hoogte komen met de Reds.

Met het bloedeloze gelijkspel bij Newcastle United heeft Liverpool nu al zeven competitieduels niet gewonnen dit seizoen. Over de vorige jaargang waren dat er in 38 wedstrijden slechts zes. Die reeks en de koppositie doen Klopp echter niet zoveel. "Het is leuk dat we bovenaan staan, maar het betekent niets. We staan nog aan kop ondanks dit gelijkspel. Dat zegt dat het voor iedereen een lastig seizoen is", zegt hij in gesprek met Amazon Prime. "Ik ben niet gelukkig met het resultaat, maar ook niet overdreven gefrustreerd. We hadden alleen moeten scoren. Als je dat niet doet, wordt het lastig om een wedstrijd te winnen."

Bij de BBC ging Klopp ook nog in op de invalbeurt van Thiago Alcantara, die terugkeerde na blessureleed. "Hij had pas twee keer getraind, dus het is afwachten hoe zijn lichaam hierop reageert", zegt Klopp. "Iedereen kan zien hoe goed hij is." Liverpool moet met Joël Matip overigens weer een centrale verdediger missen. Hij raakte tegen West Brom geblesseerd aan zijn hamstring en is naar verwachting zo'n vier weken uitgeschakeld. De Engelse landskampioen moet ook al Virgil van Dijk en Joe Gomez missen wegens blessures. Op 4 januari komt Liverpool weer in actie, dan ontmoet het Southampton.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen